Jdi na obsah Jdi na menu
 


Škvarkové cukroví

15. 12. 2009

Vepřové sádlo, mouka, moučkový cukr, mletá skořice a drcený hřebíček, popř. kakao na obarvení.

Vepřové sádlo - co nejvíce čisté, tak dvě kila, nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Škvarky najemno umeleme. Kolik bude váhově škvarků, tolik dáme hladké nebo polohrubé mouky, cukru jen třetinu. Přidáme koření dle chuti a uděláme hladké  těsto, které necháme chvíli odpočinout.

Já tohle těsto namačkám ve slabé vrstvě do formiček a upečené plním před podáváním šlehačkou. Jinde z něj vyvalují plát a vykrajují kolečka, která pak obalí v cukru. Společné máme jedno: konzumace by měla být až po odležení, tak cca po deseti dnech.