Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty

Příspěvky

Knedlíky v páře

28. 7. 2013

Houskový a luxusní, oba kynuté

 

Inovace žemlovky

12. 1. 2013

Nad tradiční jablečnou žemlovkou z rohlíků či housek kdekdo ohrne nos. Zkuste ale její chuť pozvednout přidáním broskví, přihoďte nějaké vejce navíc, nahrubo sekané ořechy, trochu skořice a hlavně strouhanou citrónovou kůru se zázvorem. A nikdo jí neodolá.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Panzanella, letní salát s chlebem

12. 1. 2013

 Osvěžující letní jídlo, které zasytí a do něhož navíc zužitkujete zbytky ztvrdlého chleba, pochází z Toskánska. K přípravě starého receptu je samozřejmě ideální italský chléb ze speciální pece, dobrého výsledku ale dosáhnete také s klasickou českou šumavou nebo dalamánkem.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Játrový knedlík s hlívou a uzeninou

12. 1. 2013

Čtyři housky, 250 g kuřecích jater, 75 g šunkového salámu, 3 syrová vejce, 1 lžíce másla, 200 g hlívy ústřičné, 1 palička česneku, majoránka, grilovací koření, sůl a černý mletý pepř.
 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Játrový knedlík

12. 1. 2013


Recept na játrový knedlík

Připravte si 4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, paličku česneku, sůl, černý mletý pepř, majoránku a lžíci vepřového sádla. Neobejdete se bez folie na tlačenku, ideálně o průměru 13 centimetrů; koupíte ji v papírnictví či v domácích potřebách.

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/jedinecny-jatrovy-knedlik-od-manzelky-otakara-brouska-tip-na-nedelni-obed-1rd-/hobby-domov.aspx?c=A101009_234034_hobby-domov_mce


Recept na játrový knedlík

Připravte si 4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, paličku česneku, sůl, černý mletý pepř, majoránku a lžíci vepřového sádla. Neobejdete se bez folie na tlačenku, ideálně o průměru 13 centimetrů; koupíte ji v papírnictví či v domácích potřebách.

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/jedinecny-jatrovy-knedlik-od-manzelky-otakara-brouska-tip-na-nedelni-obed-1rd-/hobby-domov.aspx?c=A101009_234034_hobby-domov_mce

4 rohlíky, 200 g kuřecích jater, 3 vejce, palička česneku, sůl, černý mletý pepř, majoránka a lžíce vepřového sádla.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Cizrna

29. 3. 2012

Opsáno z lidovek

Cizrna nahradí i maso. Vyzkoušejte 5 nej receptů

 

 

Palačinky

12. 3. 2012

Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Vánoční punč

29. 11. 2011

 Čendovinky Rodinných pasů - listopad 2011/3 - vyhlášení soutěže "Vánoční punčů

 

Smažený sýr bez smažení

21. 4. 2010

Došlo mailem od švagra bez uvedení zdroje.
 

Olivy

30. 12. 2009

Opsáno z centrum.cz, abych to nemusela hledat

Nejchutnější jsou olivy jedné z nejoblíbenějších španělských odrůd – Manzanilly - poznáte snadno: jsou pěkně kulaté, a protože jdou dobře vypeckovat, bývají často plněné nebo nadívané. Mohou být zelené i černé.

Obsahují vitamín E, chránící buňky proti volným radikálům, zastavují předčasné stárnutí a omlazují. Posilují imunitní systém, srdce, chrání žlázy produkující hormony a mírní zánětlivé bolesti. Obsahují však poměrně velké množství sodíku, proto lidé s vysokým tlakem by je měli konzumovat s rozvahou.

 

Škvarkové cukroví

15. 12. 2009

 

Kuřecí roláda

10. 5. 2009

Fwd: Fw: kuřecí roláda - návod kdy nic nečteš jen se koukáš a hned víš, jak na to. A může to teda být tuze dobrý!!!
 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Maso

26. 10. 2008

.

Vepřové maso s mrkví

Vepřové řízky nadívané rýží se šunkou

Vepřový bůček s houbami

Vepřové řízky v sýrovém těstíčku

Převzato z webu Tvůj dům

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Neobvyklý oběd

26. 10. 2008

.

Fazolová polévka

Plněné brambory s falešnými krevetami

Maminčin jahelník

Převzato z webu Zdravě a chutně,Tvůj dům

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Z jablek

22. 10. 2008

.

Nudlový nákyp s jablky

Převzato z webu Tvůj dům

 

Z hrušek

22. 10. 2008

.

Dijonské hrušky

Zavařená hrušková mňamina

Hrušková bowle

Na buchty a koláče

Pečené hrušky

Převzato z webu Tvůj dům

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0

Škvarkové pagáčky

20. 10. 2008

.

Škvarkové pagáčky

 
Celý příspěvek | Rubrika: Recepty | Komentářů: 0