Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zkopírovala jsem část diskuse na králících 12.1.2006

Grove - včera 19:04

dnes jsem převzala 3 myšáky od želvy, Adidase z Navelu a Gerona a Gwirella of Beris ... o špatné domluvě s ní a o jejím arogantním chování ke mně se zde vypisovat ani nebudu, podstatné je to, že jsem po cestě domů s myšáky navštívila veterinární kliniku a požádala o lékařskou zprávu, ze které cituji: "... Gwirell postižen zřetelnou dermatitis parazitica - zákožka svrabová, oba další zatím bez klinických příznaků, ale potencionálně invadovaní ... ", kontaktovala jsem tedy želvu, která prohlásila, že si vůbec ničeho nevšimla, jaká je to tedy majitelka? ... o chovatelské etice ani nemluvě, když 2 samičky, které měla od jiné chovatelky dala kdovíkam s výrokem, že když jsou její, může si s nimi dělat co chce !!! důrazně tedy tímto upozorňuji, aby nikdo z přítomných chovatelů nikdy nedal želvě ani chlup, protože takové bezcitné osobě do ruky živý tvor nepatří !!!

*****************

Temnotka - včera 19:20

MYSLÍM SI ŽE BY BYLO DOBE ABY SE VYJÁDŘILA I ŽELVA A VYSVĚTLILA ZDE VŠEM CO JI VEDLO K TOMU DÁT PRYČ PŮLKU POTKÁNKŮ. PROČ BYLA SPROSTÁ A URÁŽELA GROVE KDYŽ JI POMÁHÁ UDAT POTKÁNKY A JEŠTĚ JEJÍ ZVÍŘATA NECHÁ NA SVÉ NÁKLADY OŠETŘIT NA VETERINĚ.
CO JE TO ZA ČLOVĚKA CO SE CHOVÁ JAK ......

DÁLE BYCH BYLA VELICE RÁDA , KDYBY TATO SLEČNA BYLA ZAPSÁNA NA ČERNOU LISTINU A DO NO NAME
- - - - -
omlouvám se za hrubky a zapoměla sem vypnout Caps Lock
*****************
Grove - včera 20:00
jelikož si do dnešního dne želva nevyplnila info o chovaných zvířatech, udělám to za ni a veřejně, seznam je orientační, nevím, zda platí, převzato z jejích bývalých stránek:
samci:
ADIDAS of Navel, 23.7.2006, standard amber solid
GERON od Beris, 3.7.2006, standard russian blue solid
GWIRELL od Beris, 3.7.2006, standard russian silver berkshire
FERDA of Kohakurat, narozen 2005, černý rex, dumbo
AMOR of Kohakurat, narozen 2005, standard fuzz, černé oči
siam od Sisi
holky:
ANDULKA of Lili's dearest, 10.7.2006, dumbo bílá solid, oči ruby
AMÁLKA ze zverimexu, narozena 2006, standard černá, přerušovaný berkshire
JOSEFÍNA ze zverimexu, narozena 2006, standard husky
KAFE od Veroniky, narozena 2006, standard amber
GRETA od Blackhole, narozena 2005, standard blue
SÁRA ze zverimexu od Samyasy, narozena 2005, standard agouti
VELKÁ a MALÁ BESTIE, narozené 2005, sky a hooded
ŽOFKA ze zverimexu, narozena 2004, standard husky
*****************
Lida - včera 20:07
Grove - máš to obráceně : GRÉTU jsem měla ze zverimexu a SÁRU od Samyasy. Ale to je jedno.
*****************
Grove - včera 20:13
želva: oki,želva: co tedy ještě máš?
*****************
stern - včera 20:14
Lida je želva? nebo já debil? Přátelé i nepřátelé, asi jsem těžce chápavá...
*****************
Andyrea87 - včera 20:22
Lída je snad ta,co měla samičky od Samyasy a pak jí je vrátila a právě od Samyasy se dostaly k želvě,nebo se pletu?
*****************
Grove - včera 21:58
Venaan: paráda :-)
Lída: asi mi to došlo, Tys měla ty dvě holky co má teď želva?
*****************
potkanbaba - včera 21:59
VŠEM - připojuji se k žádosti o uveřejnění jména želvy, tedy Petry, kdo zná příjmení ať ho prosím dodá, na mailu jako morce.kratkosrsty@seznam.cz na ČERNÉ LISTINĚ a také a stránkách u Lei na NO Name.
To co se zde řešilo kolem této chovatelky bohužel nebylo ani poprvé v její chovatelské éře. Myslím, že patří přesně mezi lidi, kteří se staví jako milý a obětavý chovatelé, ovšem opak je pravdou.
Prosím dobře si všichni zapamatujte tuhle osobu...aby se za nějakou dobu tato záležitost neopakovala již po třetí !!!!!!!!!!!!!
Existuje mnoho svědků a důkazů na podložení tohoto nařčení, sama vím dost abych si dovolila jí takto odsoudit.
*****************
Andyrea87 - včera 22:02
Želva se jmenuje Petra Kopecká ...ve středu sem si od ní kupovala klec a všimla sem si občanky,kterou měla položenou na botníku...aspoň k něčemu mi ta paměť je :)
*****************
dreamy - včera 22:23
jak muze byt nekdo tak nezodpovedny .......vzdyt jsou to zive bytosti odkazane na nas to ta divenka nedomyslela ........jak tem zviratzum tet bude zvykat si na nove prostredi a panicky,dyt to je pro ne sileny stres,hlavne ty starsi zvirata budou smutnit to ji neni ani trochu lito vzdyt muzou i smutkem uhynout .........takova by nemela mit ani decka jinak je schopna je az se ji omrzi odlozit a nechat na pospas statu ,na tohle by meli byt zakony ,Ja to rikam porad
asi se tet na me tady zlobite ale ja se na tohle nemuzu divat
proste nemuzu to nechat bez odezvy
*****************
Andyrea87 - včera 22:28
dreamy: Ona děti mít nikdy nechce...jednou na chatu taková debata proběhla...Tak s tím snad problém nebude ;-O ...je jí 25, tak úplně dívenka už to neni...
Ale jinak já pořád přesně nevím, o co přesně jde a jak se to všechno odehrálo... Jak sem řikala, byla sem u ní před týdnem a nic o tom, že by měla v plánu dávat pryč nějaké potkany neřikala... Tak by mě zajímalo, proč, co , kolik, atd... Jsem z toho úplně zmatená...
*****************
Grove - včera 22:31
*****************
Temnotka - včera 22:37
Všem co se zajímají o osud potkánků po ,, Želvě tzv. chovatelce´´
Chlapečky :
GERON od Beris, 3.7.2006, standard russian blue solid
GWIRELL od Beris, 3.7.2006, standard russian silver berkshire
Adoptuje CHS Pako- Beru si je oba z důvodu toho, že si myslím, že by byla chyba je dělit . U Nás jim bude dobře a jak se vyléčí budou bydlet s Princem a Frodem, snad je kluci příjmou.
*****************
dreamy - včera 22:38
Andyrea87.....no divenka ne to mas pravdu ja to beru podle meho veku jsem uz stara jak cerne uhli ,ale presto kdyz se tet tak divam jak muze nekdo nevidet tak silene pokrocily stadium svrabu ....jak vubec muze nekdo nechat dojit neco do az takovych koncu a pak se toho proste zbavit jen tak ze dne na den ...........opravdu nema kouska zodpovednosti ta holka v sobe ................
*****************
Vakance - včera 23:18
Já želvu znám, některé chovatele jsem varovala už když začla "lézt" na králíky(měla je celých 14 dní). Ode mně si kdysi koupila morče. Bylo totiž přesně takové jako na obrázku v knize....jen potřebovalo péči bylo totiž živé. Po roce a půl jsem našla inzerát že ho chce prodat odkoupila jsem ho tedy zpět. Mělo ránu za uchem(prý asi od potkana) nestříhané drápky, bylo pohublé a hlavně v nedobrém psychickém stavu (prý ho nesnášeli psy). Dala jsem ho sice dohromady, ale po několika měsících stejně zemřelo, zřejmě na selhání srdce. O tom, že měla i jiná morčata a klidně prohlásila před mým synem že je dala sežrat hadovi se raději nijak dopodrobna šířit nebudu. Je vidět, že to nebylo mimořádné selhání. Nejhorší je, že ta osoba si to zřejmě vůbec neuvědomuje...............
*****************