Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychlý úklid

 1. Ukliďte linku

Nedojedené jídlo dejte do lednice nebo vyhoďte, nádobí naskládejte do myčky, nebo alespoň do dřezu, pokud ho nestíháte umýt, a linku vyčistěte, aby na ní nebylo ani smítko. A pamatujte si - prázdný prostor rovná se uklizený prostor, takže pokud budete mít plnou linku věcí, ještě navíc špinavých, bude to automaticky vypadat tak, že máte nepořádek v celém bytě. Zkrátka optický uklízecí klam...

2. Vyluxujte

Jakmile návštěva (nebo vy sami) stoupne na nějaké smítko, můžete mít zbytek bytu vypulírovaný, ale stejně se už neuklizeného dojmu nezbaví. Přejeďte tedy celý byt, nebo pokud hodně spěcháte, alespoň ty místnosti, kam návštěvu běžně pouštíte. Vysavačem rovnou sáhněte i na police, ať se potom nezdržujete dalším obíháním bytu s prachovkou. Máte-li parkety či plovoucí podlahu, bylo by ideální i vytřít. Jestli na to není čas, obejděte byt s mokrým hadrem a zbavte podlahu alespoň těch viditelných fleků.

3. Seberte prádlo

Čím méně oblečení člověk v bytě vidí, tím uklizeněji celý prostor působí. Seberte vyprané oblečení ze šňůry, v koši na prádlo bude přece jenom vypadat lépe, ukliďte všechny svršky přehozené přes gauč, opěradla židlí, rotoped a podobně. Není na škodu také uklidit bundy z věšáků v předsíni.

4. Klamejte geometrií

Pokud se vám na psacím i jídelním stole povaluje spousta věcí, nemusíte nutně začít pobíhat po bytě a dávat je na své místo. Prostě jen nepořádek uhlaďte tak, aby působil jako čistý záměr. Vše poskládejte do pravých úhlů, tužky dejte na jednu hromadu, vedle nich úhledně položte pravítko, počítač nebo ovladač na televizi.

Bude to vypadat tak, že to, že je na stole tolik věcí, má svůj důvod, který ani kvůli návštěvě nemůžete pominout. Pro jistotu ještě polštářky na křeslech či gauči poskládejte do jedné roviny, jako byste se najednou proměnili v toho největšího puntičkáře.

5. Vyneste koš a vyvětrejte

Posbírejte všechny odpadky, plasty i papír a zaběhněte s tím k popelnici. Tím získáte zdání, že ve vaší domácnosti se snad ani žádná špína nezdržuje, když neprodukujete žádný odpad. Zároveň se tak zbavíte zápachu. Pro jistotu ještě na chvilku otevřete okna, čerstvý vzduch ještě nikdy nikoho nezabil. Pokud máte pocit, že váš potřebuje ještě trochu osvěžit, zapalte vonnou svíčku, která prostor ještě navíc zútulní.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář