Jdi na obsah Jdi na menu
 


upozorneni pro zacinajici chovatele (attilien, 25. 09. 2006 20:53)

Snazila jsem se sepsat na potkana doplneni sekce o chovu potkana - nez si poridite potkana a vysly z toho odstavce v dolni casti zacinajici upozornenim na pripad teto konkretni ChS, doufam ze to bude mit nejaky ucinek
http://potkan.jinak.cz/index.php?menu=chov&mode=chov/predtim/predtim.html
dekuji snoe za pripominky ;)

Odber doma (Snoe, 24. 09. 2006 03:34)

Pomerne dlouho jsem premyslela, zda tento prispevek uverejnit, aby se nikdo z tech, co si od nas vzal mlade, necitil divne.

Po tom, co jsem si tu precetla, ze je dobre, aby budouci majitel navstivil chovatele osobne doma, jsem se rozhodla reagovat.

Prosim, toto skutecne nikdo neberte osobne. Jedna se o udalost, ke ktere doslo v dobe, kdy si budouci majitele odebirali mladata primo u nas doma.

V minulosti jsem byla vzdy rada, kdyz clovek, ktery si mlade od nas vzal, dosel na navstevu a podival se osobne jednak na mlade, tak i na rodice. Co si budeme rikat, to setkani kdy nabidnete kafe a ukazete co doma mate neni takove, jako kdyz zorganizujete odber nekde na ulici.

Takovato predavani mladat u nas fungovala bez problemu po pomerne dlouhou dobu.

Musim zduraznit, ze muj pritel, se kterym ziji 4. rokem ve spolecne domacnosti, je velmi poradny. Proto mi bylo tak nejak divne, ze najednou nemohl najit svuj ipod, ktery si tolik hyckal a casto pouzival. Nejdrive jsem si rikala, proste mu to nekam zapadlo a fakt mam treba nakonec bordelare, jenze kdyz zijete s clovekem, ktery je hodne poradny tak vam to prijde po case zvlastni, predevsim pokud takovy pristroj nemuze delsi dobu najit.

Bohuzel onen zmineny ipod, za ktery zaplatil asi 7 000 Kc stale nenalezl. Koncem minuleho tydne jsme museli postehovat nabytek vzhledem k planovanym upravam bytu, tak nejak moje posledni doufani, ze ten jeho tolik ceneny aparat najdeme a bude jasne, ze nam skutecne nekam jen zapadl. Byt nemame velky, hlavne kdyz se jedna o tak malou vec, kterou si nekdo dava pul roku na stale stejne misto a vzdy ji tam najde.

Muj pritel zacal pohresovat ipod od doby jednoho odberu mladat u nas. Asi chyba, odber mladat do te doby probihal tak nejak v ramci pristupu do celeho bytu. Reknu rovnou, osobne znam tak 30% lidi kteri si od nas mladata berou. Zalezi na konkretnim odchovu, ale celkove v teto situaci to asi neni klicove.

Nikoho bych nechtela obvinovat, ale pravda je, ze ipod byl naposledy na hodne viditelnem miste, policce kam si pritel odklada sve veci. No koupil si ho tedy znova, ale sve pocity tu radeji nebudu popisovat.

Jelikoz toto byla pro me pomerne neprijemna zalezitost - pritel vzdy vodil domu jen lidi, ktere znal a alespon se s nimi nekolikrat videl, ja jsem k nam brala do cele domacnnosti v pohode vsechny, kteri se mi ozvali na odber mladete.

Tudiz musim reagovat - kazdy jsme pro jiny zpusob odberu mladat, ale od teto doby mladatka lidem, ktere neznam osobne, nepredavam u nas doma. Ja jsem souhlasila s tim, ze odber mladat bude probihat mimo nas domov a pozvu k nam do soukromi jen lidi, ktere jiz nejaky cas znam.

Vzhledem k tomu, ze jsme si celou dobu mysleli, ze jsme proste bordelari, ac tedy vzhledem k tomu, nakolik si M. sveho ipodu cenil by to bylo neobvykle, nehlasili jsme to na policii.

M. uz ma novy ipod, ale bylo pomerne neprijemne ho znovu objednavat, i tak nejak, celkove jsem se necitila prilis dobre. Po par mesicich, co jsme ipod nenasli jsme se dohodli, ze lidi, ktere nezname jiz osobne, k nam domu vodit nebudeme.

"chs" Mickey Mouse (attilien, 22. 09. 2006 17:26)

Je neuveritelne, co nekteri lide jsou schopni zviratum udelat. Je pravda ze mezi nami se to rozkrikne a muzeme to poslat dale, sama to zverejnim na webu jako varovani, ale co zacinajici chovatele. Je to stale o tom samem, informovanosti. Zatimco ja jsem si pred porizenim Chunky precetla vse dostupne na internetu, tak spousta zacinajicich chovatelu si prvne poridi zvire a pak shaneji informace. Copak je takovy problem ty weby procist cele? Najit si informace? Dam to do Cerne a bile a budu doufat, ze si to alespon nekteri z nich prectou.

ChS Micky Mouse (potkanbaba, 22. 09. 2006 06:55)

Všem děkuji za přínosná řádky v této záležitosti. Když pominu fakt, že jsem stejně v šoku, jako asi každý kdo čte tyto řádky(ještě jsem neslyšela o horším chovateli)...chci jen všechny ujistit, že se budu snažit celou situaci řešit na klubovém, svazovém vedení, kam předám všechny zdejší postřehy.
Jinak musím bohužel souhlasit se Snoe...tohle je jen řešení jak doufejme ukončit chov na PP pro takové lidské zrůdy. Jenže to pramálo pomůže...Proto se pokusím i nějakým způsobem najít i další řešení....např. předáním těchto materiálů orchranářům zvířat. Nemám s nimi dosud žádné zkušenosti, ale myslím, že tohle by mělo být něco o co by se měli zajímat. Existuje zákon na týrání zvířat a jsem přesvědčená, že ve zdejších příspěvcích je tato skutková podtata na stížnost bohatě naplněna. Samozřejmě ale lidé, kteří zde uvedli své osobní zkušenosti s touto chovatelkou a její rodinou, budou zřejmě skutečně muset podat svědecké výpovědi, pokud by byla v budoucnu vznesena nějaká konkrétní žaloba. Budu tedy doufat, že v této záležitosti dál všichni potáhneme za "jeden provaz".......
Jinak prosím kdo může, šiřte varování na tuto stanici všude kolem sebe a nezapomeňte na slova Snoe....každý kdo si pořizuje nové zvířátko, prosím zjistěte si důkladně od jakého je chovatele, u neznámých ChS preferujte osobní odběr...něco co pro každého zkušeného chovatele by mělo být zcela samozřejmé.........mimi se neposílají v žádném případě, nepředávají někde po ulicích, pokud se chovatel a majitel už neznají a nemají jistotu o koho jde! Pokud Vám chovatel neumožní předání ve své stanici, čímž je zároveň lepší možnost se poznat s novým majitelem (předpokládám, že to nebude jen předání mezi dveřmi), pak POZOR....tohle už je podezřelé. Prosím uvědomte si, že chovatelé jsou bohužel jen lidé a lidé se dělí na dobré a špatné! V chovatelství to není o nic jiné než v čemkoliv jiném v lidském světě. I zde se najdou výjimky, které hanobí pověst as snahu nás ostatních....

POMOZTE PROSÍM ALESPOŇ ŠÍŘENÍM TĚCHTO ZÁKLADNÍCH ZÁKONŮ O PŘEDÁNÍ MIMI, NELITUJTE PENĚZ, KDYŽ UŽ SE ROZHONETE PRO ZVÍŘÁTKO, KTERÉ PLATÍTE VYŠŠÍ CENOU PRÁVĚ PRO JEHO KVALITU, KTEROU BY MĚLO MÍT. POKUD NEMŮŽETE ODEBRAT ZVÍŘATKO OSOBNĚ PRO VELIKOU VZDÁLENOST DANÉ ChS, PROSÍM, ZKUSTE SE RADĚJI POOHLÉDNOUT NĚKDE BLÍŽE A RADĚJI POČKEJTE NA SVĚHO VYTOUŽENÉHO MAZLÍČKA, NEŽ PODPOROVAT TAKOVÉTO LIDSKÉ BESTIE! Děkuji Vám všem......

Cast 2 (Snoe, 21. 09. 2006 22:39)

A nyni, predstavte si tu hruzu, rodina se na sveho budouciho milacka tesi, porizuje a zarizuje klec, cte veskera ta infa jak se o potkana starat, tato infa na nejednom webu zahrnuji fakty, ze potkan od chovatele je lepsi volba nez ze zverimexu.

A v kontrastu s temito informacemi, potkan dorazi v odpadkovem kosi, silne zanedbany, treba starsi, treba uplne jine barvy nez bylo slibovano.

Mit sveho prvniho mysaka a potkat me co se tu pise, tak jsem v silnem soku. Ani bych se nedivila, kdyby nekteri mazlickari po takoveto zkusenosti pro priste zkusili opet nakup zviratka ve zverimexovem obchode.

Cast 1 (Snoe, 21. 09. 2006 22:38)

Mam obavy, ze zminene "vyskrtnuti z klubu" lidi, kteri se takto ke zviratum chovaji, „cinnost“ podobnych individui nezastavi. Vsichni totiz vime, ze pro valnou cast tech, kteri si potkane berou, neni PP uplne tou nejpodstatnejsi veci, stejne tak clenstvi chovatele v klubu. Obcas se skutecne podari odchov, ze ktereho si mladata vezmou pouze chovatele, ale vzhledem k momentalni frekvenci odchovu se jedna o malo pomernou cast.

Jelikoz komunita potkanaru se celkem dobre zna, predpokladam, ze temer kazdy chovatel (tim nyni minim chovatele, ktery uvazuje o naslednem chovu ci jiz chova) si vezme mlade prioritne od nekoho, jehoz chov videl, dobre ho zna, popr. si ziska potrebne reference. I kdyz se urcity prcek hodne libi, v pripade ze chovatele absolutne nezna, ve vlastnim zajmu ziska co nejvice informaci. A kdyz se popta na nekoho, o kom se vseobecne vi, ze mladata od nej cestuji v odpadkovem kosi, tak tato skutecnost urcite vyplave napovrch.

Ja osobne bych videla kamen urazu nekde jinde. A to prave u lidi, kteri se rozhoduji pro sveho prvniho potkana a informaci maji pramalo. Sice si poctou info na webech, ale to se bude tykat prevazne rad, jak se o potkana starat. Nejeden clovek bez vahani vytahne z penezenky 300 Kc za mlade od chovatele, prece jen, je to ten "nas prvni potkanek", bereme si jej od chovatele, coz je pro nas zaruka toho, ze bude zdravy, dobre ziveny, socializovany. Takze 300 za potkana na mazlika neni zadna "darda", tyto penize totiz takova rodina necha v Mac Donaldu, kdyz tam jednou za cas vyrazi.

Vyjádření se k CHS Mickey Mouse (Maminka Verči, 19. 09. 2006 21:27)

Jsem maminka Verči, která si od pseudochovatelky z CHS Mickey Mouse kupovala potkánka. Podepisuji se pod vše, co moje dcera napsala a jenom bych dodala, že této slečně v tom jejím "podnikání v prodeji potkánků" pomáhají pravděpodobně rodiče, protože když jsem této slečně rozhořčeně volala po převzetí toho zuboženého zvířátka, tak to zvedla její matka. Když jsem se rozčíleně ohrazovala proti podvodu, který na nás udělala (neodpovídal věk potkánka) a hlavně kvůli hrozným podmínkám, za jakých byl přepraven, tak její matka bez jakéhokoli slova vysvětlení či pozdravu předala telefon své dceři, slečně - pseudochovatelce. Čekala jsem vše, jenom ne tuto lhostejnou reakci dospělého člověka. Když jsem se ohrazovala podruhé formou SMS, tak se zase ozval její otec, který je také jistě srozuměn s podmínkami zacházení s jejich potkánky. Co na to říci? Buď jít na kontrolu chovu co nejdříve, aby se nestihla připravit, nebo na ní zahrát fingovaný zájem o potkánky a pak ji přistihnout přímo při činu. Pokud nám neuvěříte, a necháte jí nadále pokračovat v činnosti, tak tiše doufám, že si po tomto upozorění na její praktiky dá velký pozor na jakékoli nelidské zacházení se zvířaty. Ať to dopadne jakkoli, děláme to pro to, aby na to nedopláceli potkánci. Na závěr dodám, že žel, nás nenapadlo udělat fotky zuboženého zvířátka i podmínek přepravy, ale mám na to svědky, kteří jsou ochotni to potvrdit svojí výpovědí.

má mickey mouse zůstat členem klubu? (bebecha, 18. 09. 2006 16:10)

Asi by nebylo od věci informovat vedení klubu o této "pseudochovatelce" a navrhnout kontrolu jejího chovu a případné vyškrtnutí z klubu. Pokud to ještě nikdo neudělal, zřejmě by bylo dobré nenechat to zapadnou v prachu zapomění. Nemáte náhodou vy, co jste si od ní brali mláďata nějaké fotografie potvrzující vaše slova? S nimi by to bylo jednodušší. V každém případě doporučuji aby byl sepsán jakýsi dopis s výpovědí vašich zkušeností s touto chovatelkou a ten byl zaslán na klub.

autorka varování na králících (Verča, 11. 09. 2006 21:49)

Dobrý den, jsem autorka varování na králíkách.
Jsme celá rodina v šoku z toho co ta slečna byla schopna udělat! Byl to náš první potkánek a nevěřila jsem vlastním očím!! Řikala jsem si, jestli je to u všech chovatelů stejné, tak s chovateli nebudu chtít mít nic společného a koupím si potkánka radši ze zverimexu!
Chtěla za potkánka 300,- (počítali jsme s tím), ale po tomto konfliktu jsme řekli, že jí pošlem max.100,- a ať je slečna vůbec ráda, že něco dostane za tohle všechno!!
Prosili jsme jí o číslo účtu a ona nám ho nebyla schopna ani poslat. A po dvou týdnech nám napsala sms: "Už jste poslala těch 100 Kč?". My jí odepsali, že nám stále neposlala číslo účtu a ať nám ho tedy pošle...Tudíš "milá" slečna nám odepsala: "........(číslo účtu) a pošlete 300Kč!!!" Tak to já nerozdýchala a slečně jsem napsala, že se chová velice drze a že toto všechno bude mít ještě dohru u chovatelů. A to nám začal psát zřejmě její otec, že si pro potkana přijede a že bude čekat tam a tam v tu a tu hodinu...To jsme mu napsali, že ať s tím nepočítá, že na něj můžem tak akorát poslat OZ (kdyby jste viděli tu zuboženou potkanku, smradlavou, vyzáblou-ve 3 měsících cca 110g!!). A pán, že je to vyhrožování a že je to trestný čin. To už jsem neodepisovala, bylo mi do breku a proto jsem se rozhodla napsat alespoň na králíky!
Snad to alespoň někomu pomůže při rozhodování.
Byla bych ráda, kdyby slečna a její CHS byla za toto zacházení, které hraničilo s týráním zvířat byla vyloučena z Klubu morčat. A bylo nás více, kteří jsme toto zacházení zažili.
Děkuji za všechny komentáře, které mi pomohou dokázat, že tato CHS si nezaslouží patřit do svazu chovatelů.

CHS MICKEY MOUSE (Zuzana, 11. 09. 2006 21:33)

s chs MICKEY MOUSE mam jiz taky bohuzel spatne zkusenosti,protze mje segra si objednala podkanku z teto chov. stanice a dovezli ji ho v zubozenem stavu aautobusem ve kterem musela byt pres dve hodiny(ne-li vice) v male umelohmotne sklenici od zavinacu s jednou vyschlou okurkou bez vody,kde se nemohla ani hnout....potkanka byla vyhubla a prehrata..ted uz se ma nastesti dobre kdyz se nad ni segra slitovala ze si ji necha,jinak by asi opravdu zemrela...je to smutne kdyz se takhle nekdo stara o zviratka,ktere se nemuzou branit...melo by se s tim neco zacit uz delat!!

CHS Mickey mouse? No děs! (Zuzka, 11. 09. 2006 12:40)

No taky jsem přes paní scháněla mimi. Slibovala fuzzíky a místo toho to byli ztáraný a nenažraný standardi s hrooznou srstí vylisanou. V potkáncích se nevyzná, předražuje a dováží v hroozných podmínkách a ještě se s ní nedá dohodnout. Jezdila jsem po Praze celej den pro nic za nic. Vždycky zavolala teď jsem tam a tam přijeďte a když jsem tam byla tak mi řekla že už je jinde.! :) Tohle opravdu není chovatelka! :0(

Mail od Verči - k ch.s.Mickey Mouse (Mixrat, 11. 09. 2006 11:27)

To o te mickey mouse muzu potvrdit,videla jsme potkana od nich...mnt najdu mail, kde o nich pise slecna co ode me mela mit mlade, ale pak si vzala od nich, potze se mi nepodarilo nakryt Cucumber mnt
- - - - -
Ahojky,
tak uz mam doma potkanka...am. modrou holcicku.
Ale pani chovatelka na nas udelala peknej podvod!..Mam ji z chovatelsky stanice MICKEY MOUSE. Precetla jsem si jejich inzerat a tak jsem tam zavolala. Slecna byla moc zvlastni, moc nemluvila a v hovoru byly asi tak minutovy pomlky ticha. No uz jsem byla nadsena, ze ma samicku am.modrou, chtela jsem vyslovne MIMINKO!..souhlasila...A jelikoz byla z Trutnova, tak ze mi ji posle v nedeli autobusem na Cerny most..Chtela 300,- i s papirama...tak ja souhlasila, byly jsme domluveny..jenze z ni neco vypacit ..napr. v kolik prijede autobus nebo tak..no des..Tak jsem ji jeste v sobotu vecer volala a slecna mi rekla, ze vlastne nevi jiste ze prijede a nejak vic mi nerekla. Jeste jsem se ji zeptala na jmeno a na vek, kolik ji je tydnu..Nakonec z ni vylezlo, ze samicka je mlada..tak jsem se zeptala kolik..a ona, ze ji je PUL ROKU!!..tak rikam, ze to teda fakt dekujem, ale mi jsme chteli mimi..Ona, ze ma ale za 350..Tak jmse rekli ze ne.
Na druhy den rano nam zavolala, ze ma jeste peti tydeni miminka a ze ma tu samou holcicku, ale mladsi...a da nam ji za 300,-..Dokonce nam rekla, ze se narodili 15.6...My teda souhlasili..Ze nam ji posle v pondeli v pul druhy na Cernaku..
V noci mi psala, ze to bude pozdeji, ze nestiha v praci!..A rano napsala, ze to nakonec bude v pul druhe..No mela jsem hlavu jak balon!
Tak jsme tam v pul druhy prijeli, cekame, cekame...prijede bus.Sli jsme za ridicem a ten nam dal car papiru-zrejme PP..Byl cely spoceny, v autobuse vedro..a ptame se na potkanka..Ridic nam rekl, ze si ho mame vytahnout z odpadkoveho kose..zaviraciho, smradlavyho...no proste fuj, humus,ble..potkanek byl zavrenej v tesne narvanym kelimku od zavinace s par dirkama..Byl cely spoceny a zcurany!!....strasne smrdel!...A nejvic co me nastvalo, ze to uz neni miminko,ale byla rozhodne vetsi a kdyz jsem se podivala do papiru, tak se narodila 16.4..

Bylo mi ji lito..byla takova chuderka...tak jsem si ji nechala..ale ta slecna me pekne nasrala!!!Myslim, ze cestu zpet by uz asi neprezila!Malem nam umrela.

Mamka ji pak zavolala, rekla ji svoje (slecna byla dost drza) a ted mi Gicci sedi na rameni a pisem spolu mailika.I presto mam pocit, ze si me uz snad oblibila..je moc hodna.Budu ji kupovat ete kamaradku..ale tentokrat uz pujdu na jisto.
Posilam foto...Mej se hezky!! papa Verca

Varování ze stránek králíků (potkanbaba, 11. 09. 2006 09:32)

Tenhle smutný text jsem našla na inzerci na králíkách. Nevím co je na něm pravdy, ale pro jistotu ho sem uvádím a doufám, že obě strany, či ostatní se k danému případu nějak vyjádří...........Tohle je velmi vážné obvinění a bylo by vhodné, kdyby se autor podepsal.......

Inzerát č. 1466 vložen 8.9.2006 21:20 POZOR!!!!!....POZOR!!!!!!....... CHCI UPOZORNIT NA NÍŽE UVEDENÝ INZERÁT!!(inzerát č.1444, 6.9.2006) CHOVATELKA Z "CHS MICKEY MOUSE "OBELHÁVÁ ZÁKAZNÍKY-DODÁVÁ POTKÁNKY V ZUBOŽENÉM STAVU A MÍSTO DOMLUVENÉHO MIMI DODÁVÁ NEOSOBNĚ DOSPĚLÉ SAMICE!!!

Inzerát č. 1444 vložen 6.9.2006 11:36
ahojky. prodám potkyše v barvách:černá,albín,ruská a americká modrá,a ještě čekáme. dumbo,stendard,velveteen,hooded,solid na tel:776 279 929 e-mail:milli.2005@volny.cz